Dette er Fontenehuset Ullensaker

Fontenehuset Ullensaker sitt hovedmål er å drive arbeidsrettet rehabiliteringsvirksomhet. Målet er at alle som vil skal få realisert ønske om ordinært arbeid eller utdanning og aktiv deltakelse i samfunnet.

 

Våre fokusområder

  • Vi skal styrke vårt tilbud til unge voksne i Ullensaker kommune

    Mål: Innen 2023 er 25% av våre medlemmer 30 år eller yngre.

  • Vi skal være et tilbud for alle innbyggere i hele Ullensaker kommune

    Mål: Innbyggere med psykiske helseutfordringer i Ullensaker kommune benytter Fontenehuset Ullensakers tilbud.

  • Vi vil bidra til at flyktninger og innvandrere sin psykiske helse styrkes og at de kommer ut i jobb eller studier, og som aktive medborgere.

    Mål: Medlemmer med annen kulturell bakgrunn enn norsk, som har hatt eller har psykiske utfordringer, er en integrert del av fellesskapet ved Fontenehuset Ullensaker

 

Offisiell åpning

1 år etter oppstart, kunne vi endelig invitere til offisiell åpning av Fontenehuset Ullensaker, 2. november 2021. Vi hadde ca. 80 besøkende. Ordfører i Ullensaker kommune Eyvind Jørgensen Schumacher stod for snorklipping og åpningstale. Vi var også så heldige å få besøk, og fine ord, fra kunnskapsminister Tonje Brenna og venstrepolitiker Carl-Erik Grimstad.

 

Daglig drift

Den arbeidsorienterte dagen er bærebjelken i Fontenehuset. Den engasjerer medlemmer og medarbeidere, side om side i driften av huset, og gir meningsfulle og nødvendige arbeidsoppgaver. Det gir medlemmer mulighet til vekst og utvikling i eget tempo med støtte fra fellesskapet. Fontenehuset Ullensaker har valgt å dele driften i to avdelinger – kjøkkenenheten og kontorenheten. Fontenehusmodellen sine 37 standarder er førende for all drift. Det er utarbeidet en fireårsplan der vi skal jobbe for å bli et akkreditert Fontenehus. Det forventes at vi sender søknad om akkreditering i løpet av høst/vinter 2022. 

Etter en lang og spennende periode med oppussing, det være seg maling, renovering og profilering av huset, har kontorenheten den siste tiden  jobbet med å få på plass felles rutiner, arbeidsbeskrivelser og opplæring innen de ulike driftsområdene. 

Innen jobb og studie har det vært ukentlige temaer på agendaen, som medlemmene kan få høre/dele og lære mer om, oversikt over temaer har vært synliggjort på oppslagstavla. Se mer om jobb- og studie under avsnittet «arbeid og studier» 

Kjøkken og kafe har hatt ansvar for å få på plass vår nye kafe, og drift av lunsj til selvkost. Det er utviklet rutiner for betaling og regnskap, samt rutiner på kjøkken i henhold til IK-mat. 

I 2021 har vi fått bevilget midler fra Imdi, og har startet opp prosjektet «psyktbra manfold sammen med Nav Ullensaker og voksenopplæringen.  

 

Organisering

FHU er en uavhengig stiftelse med et styre bestående av 6 medlemmer. Styret er stiftelsens øverste organ. Forvaltningen av stiftelsen hører under styret. Styret skal sørge for at stiftelsens formål ivaretas, og påse at regnskap og formuesforvaltning er gjenstand for betryggende kontroll. Daglig leder er ansvarlig for den daglige ledelsen av stiftelsens virksomhet, og at denne drives i samsvar med lov og forskrifter og følger de retningslinjer og pålegg som styret har gitt. Daglig leder er videre ansvarlig for at stiftelsens virksomhet drives i tråd med de internasjonale retningslinjene for fontenehus

 

Lokaler  

Fontenehuset Ullensaker ligger sentralt i Jessheim sentrum i nærheten av kollektive knutepunkt som togstasjon og bussholdeplasser. Vi holder til i 2. etasje i Trodheimsvegen 77- Jessheim, 2050 Jessheim. Mye av året 2021 har gått til tilpasning av lokaler og oppussing. Lokalene har blitt totalrenovert og vi har brukt mye tid på å få tilpasset lokalene til vårt formål. Lokalene våre er lyse, trivelige og inviterer til samarbeid og fellesskap.  

 
 

Trivselsundersøkelsen 2021

Fontenehus Norge har årlig en medlemsundersøkelse for fontenehusets medlemmer. Undersøkelsen kjøres i november, og medlemmer som bruker huset denne måneden kan svare på undersøkelsen. Fontenehuset Ullensaker hadde 56 ulike medlemmer innom i november, 30 av disse har svart på trivselsundersøkelsen. Dette gir en svarprosent på 54%.

  • 92,6 % opplever at Fontenehuset Ullensaker har et godt miljø 

  • 85,2% opplever at de har medbestemmelsesrett i saker som angår driften av huset 

  • 76,2 % opplever at de får brukt sine ressurser og ferdigheter 

  • 64,5% opplever at de har blitt bedre til å strukturere hverdagen 

  • 84,6% opplever at bruk av Fontenehuset Ullensaker har påvirket helsen på en positiv måte  

  • 61,6% opplever at bruk av Fontenehuset Ullensaker har redusert behovet for ulike helsetjenester 

  • 84,6% rapporterer om at de har fått et større sosialt nettverk 

  • 38,4% mener at Fontenehuset Ullensaker har bidratt til at behovet for innleggelse og akutt hjelp har minsket 

  • 77,4% har fått større tro på seg selv og sine ressurser etter å ha blitt medlem i Fontenehuset Ullensaker.  

  • 53,8 % har fått større tro på at de kan komme ut i jobb og studier